Information om ridskolan

Horsemanager

Horsemanager (HM) är Hästkullens Ridskolas administrativa dataprogram. För att kunna rida hos oss måste du ha ett konto i HM.

Det är alltid målsman som registrerar sig för kontot och sedan lägger denna till de familjemedlemmar som målsman önskar ha.

Snabbfakta om HM

• Genom programmet HM kan ni se alla terminens ridlektioner
  • Här kan man boka in såg på aktiviteter och ridläger
  • Här kan man göra avbokningar och boka igenridningar
  • Här hämtar man sina fakturor samt kan välja delbetalning
  • I HM kan man enkelt se alla sina inköp och fakturor

Intresserad av att börja rida?

En intresseanmälan görs via vårt ridskoleprogram Horsemanager.
Via länken intresseanmäler du till ridskolan genom att:

1.    Skapa ett användarkonto
    (observera att det är viktigt att det är målsman som registrerar kontot om eleven är under 18)
  2. När kontot är skapat kommer ridskolans avtal upp som du godkänner längst ned på sidan. När du godkänt detta kommer du vidare till din startsida.
  3. På fliken familj, lägg till underelev.
  4. En bit ner till vänster på startsidan finns en grå ruta med rubriken "börja rida på Hästkullen".
    Där fyller ni i de uppgifter som efterfrågas och sedan kontaktar vi er när det finns plats.

Klicka på bilden för att komma till registrering/inlogg

Här hittar du lite matnyttig information om hur det fungerar att rida hos oss och lite om utrustning mm.

Ridskolan och lektioner

·       Eleven måste var i så god tid till ridskolan att man hinner borsta och göra i ordning sin häst utan stress. Är man sen till sin ridlektion missar man sin ridtid och får inte tillbaka tillfället.

·       Vilken häst eleven ska ha kan man se på hästlistan i stallet eller via Horsemanager. Länk til dagslistan finns här på hemsidan, fliken ridskola.

·       Eleven ansvarar för att sadla och tränsa hästen och därefter leda upp hästen till ridhuset. Hästen skall ha sadel, träns och ev. benskydd på sig på lektionen. Utrustningslista finns i sadelkammaren.

·       Vid all skötsel av hästen ska den vara uppbunden i boxen eller spiltan.

·       Sadlar och träns finns i sadelkammaren.

·       På nivåerna knatte samt funktionsvariation krävs att en vuxen följer med och kan leda hästen.

·       Ridlektionen leds av en utbildad ridinstruktör.

·       Vi rider i ridhus, på utebanor och ibland ute i skogen. För utom ridning så har vi två till tre teoripass per termin. Vissa tillfällen under ordinarie lektionstid, andra gånger på särskilda tider.

·       All undervisning sker på svenska och man måste ha full språkförståelse för att delta. Detta av säkerhetskäl för alla deltagare i gruppen

Utrustning

·       Ridhjälm och eventuell ridväst. Ridskolan rekommenderar ridväst till alla under 18år.
Ridjälmar och säkerhetsvästar för vuxna och barn finns att låna. Säkerhetsutrustningen är inköpt hösten 2018 med säkerhetsklassning CE och VG1märkning.

·       Vi rekommenderar ridbyxor eller tights, ridsko eller känga samt shortchaps eller läderridstövel.

·       Långt hår ska vara uppsatt.

Avbokning/Ombokning

·       All avbokning av ridlektioner (vid sjukdom etc.) sker via din personliga sida på Horsemanager.

·       Eleven har möjlighet, i mån av plats, att rida igen upp till 3  gånger per termin i ordinarie grupp. Även det bokas via Horsemanager.

Stallvett

·       Hästar skall alltid ledas med grimma och grimskaft eller träns.

·       Uppmärksamma hästen på att du går in i boxen/spiltan.

·       Lämna aldrig en häst med utrustning utan uppsyn.

·       Bind aldrig fast hästen i tränset eller bettet.

Har du frågor så tveka inte att kontakta någon mer erfaren i stallet. Vi har personal på plats under dagarna / kvällarna.

Välkommen till www.hastkullensridskola.se.