Grönt Kort

Inbjudan till Grönt kort kurs

Är du intresserad av att tävla?

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare.

Plats: Hästkullens Ridskola, Åtvidaberg
Datum/Tid:
Lördag v.5       2/2                    kl. 8.00-16.00
Söndag v.5      3/2                    kl. 8.00-16.00
Torsdag v.6     7/2                    kl. 18.30-20.00

Kostnad: 900 kr inkl. material och registrering, faktureras.

För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt kort ska delta i kursen, och ta Grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person. Barn som är 12 år eller yngre och deltar tillsammans med målsman/annan vuxen, ska inte erlägga kursavgift.

Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort kursen och avlägga proven. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget grönt kort.
Ex. Ett barn som gått Grönt kort-kurs med målsman vid 12 års ålder eller yngre måste alltså ändå gå om kursen själv, tidigast det år han/hon fyller 13 år.

Alla mellan 14-18 år ska delta i en obligatoriskt Grönt kort kurs.

Alla som är 18 år eller äldre, som inte har Grönt kort idag men vill börja tävla, bör gå hela kursen. De kan dock välja att under en halvdag istället göra både de delprov som kursen innehåller samt det slutliga praktiska och det teoretiska provet.

Året ryttaren fyller 13år är alltså ett slags övergångsår.
Det är från detta år de får gå kursen och ta kortet själva, utan målsman. Men de får fortfarande under året tävla på sina föräldrars gröna kort (gäller för de som är aktiva tävlingsryttare.)
Från de år ryttaren fyller 14år är det krav på att ryttaren själv måste gått kursen och skrivit provet, de får inte längre tävla på förälders kort.
Mer information om Grönt Kort finns på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

senast onsdag 16/1 v.1 2019

Välkommen till Hästkullens Ridskola